Acasă » Articole » Milky Way si Andromeda

Milky Way si Andromeda


[Galaxia MilkyWay – Calea Laptelui]

Galaxia noastră, Calea Lactee, şi galaxia Andromeda se vor ciocni mai devreme decât se credea, anunţă Ştiinţa Azi. Nu intraţi în panică, deoarece vor mai trece şapte miliarde de ani până când acest lucru se va întâmpla. Cele mai noi măsurători în acest sens au fost făcute de cercetătorii de la Institutul de Radio-Astronomie Max Planck din Germania.

Potrivit ultimelor măsurători, Calea Lactee se deplasează în Univers cu 160.000 de km pe oră mai rapid decât viteza calculată iniţial, de 800.000 km pe oră. În condiţiile în care viteza este mai mare, masa galaxiei Calea Lactee creşte, devenind aproximativ similară cu cea a galaxiei Andromeda care este de 270 de miliarde de ori mai mare decat masa Soarelui.

În urma acestor descoperiri, cercetătorii au ajuns la concluzia că galaxia noastră, Calea Lactee şi galaxia Andromeda se atrag cu o forţă gravitaţională mai puternică decât se credea pănă acum. Astfel, ciocnirea dintre cele două galaxii urmează să se producă ceva mai repede decăt era prevăzut.


[Galaxia Andromeda]

În urma ciocnirii celor două galaxii, care va avea loc peste şapte miliarde de ani, se va forma o nouă galaxie, mai mare. Tot atunci, Soarele nostru va înceta să mai strălucească, ducând la sfârşitul vieţii de pe Terra, daca aceasta va exista.

[articol preluat, imagini preluate de pe internet]

Pana la noi masuratori, se pare totusi ca tendinta de coliziune este clara pentru astronomi. Sfarsitul Terrei este dovedit inca odata. Soarele nostru i-a convins pe cei care l-au studiat ca se apropie de sfarsit in viitorul foarte indepartat. Astfel ca, viata pe pamant nu va fi pentru totdeauna, exact asa cum spune Scriptura.

Cand se va incheia viata aici, ramane totusi o necunoscuta pentru om si va ramane asa pana la sfarsit. Oricum insa, finalul nu depinde nici de Andromeda si nici de Soare. Ci, de Creatorul lor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s