Acasă »

Darwin, catolicism, evolutionism

La o dezbatere oficiala in cistea lui Darwin, dezbatere la care oameni de stiinta creationisti nu au fost invitati (dezbatere?), au fost invitati reprezentati ai bisericii catolice. Interesant nu? Nu, pentru ca acestia din urma au combatut creationismul si au slavit teoriile lui Darwin.

„Francisco Ayala, fost preot şi, în prezent, profesor de ştiinţe biologice şi filozofie la Universitatea din California, a mers mai departe şi a catalogat aceste două teorii(creatinismul si designul inteligent) drept “blasfematoare” atât faţă de creştini, cât şi faţă de oamenii de ştiinţă.” *

„În cadrul conferinţei de cinci zile, organizată de Universitatea Pontificală Gregoriană din Roma pentru a aniversa 150 de la publicarea “Originii Speciilor”, care a luat sfârşit sâmbătă, teologii Sfântului Scaun au spus că, chiar dacă creştinii cred că Dumnezeu a “creat toate lucrurile”, Vaticanul nu “se pune în calea realităţilor ştiinţifice”. Afirmaţia a fost făcută în prezenţa şi spre admiraţia unor biologi, paleontologi, specialişti în genetica moleculară şi filozofi din întreaga lume.” *

Ei bine, noi crestinii acceptam creationismul biblic, nu suntem de acord cu evolutia, indiferent cum este ea prezentata. Ce ni se baga pe gat intr-un mod atat de barbar nu este altceva decat o miselie organizata. Nu am timp acum sa dau detalii si sa aduc dovezi, dar in ziua de azi, aceste erori deliberate care formeaza teoriile evolutionismului se pot studia pe internet de catre oricine. Exista mii de saituri creationiste care prezinta pe larg si cu dovezi evidente si de necontestat ce minciuni se constituie ca piloni ai castelului evolutiei, care tine in intuneric pamantul.

„Organizatorii conferinţei de cinci zile au precizat marţi, în deschiderea evenimentului, că susţinătorii acestei teorii(design inteligent) nu au fost invitaţi pentru că s-a dorit o dezbatere intelectuală riguroasă pe ştiinţă, tehnologie şi filosofie, iar designul inteligent nu se încadrează în acest profil.”

Daca designul inteligent nu se incadreaza in limitele filozofiei, atunci nu se mai incadreaza nimic. Daca creationismul nu se incadreaza in filozofie atunci ar disparea zeci de filozofi mari din istorie. In ce priveste „stiinta” – aici e un adevarat razboi. Cine e mai puternic defineste ce inseamna „stiinta”.

Stiinta vine in urma fricii de Dumnezeu. Si, oricum, evolutia se poate dovedi o minciuna chiar prin definitia stiintei in sine… Este un model aberant, sustinut insa de majoritatea. Catolicismul a pasit mai jos pe scara degradarii lui. Pana unde oare?

Noi ramanem in credinta bazata pe Scripturi, incepand cu Geneza. Noi ramanem crestini.

––
* citate preluate din Cotidianul

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s