Acasă »

Citat din "Omul Ceresc" – bisericile adormite din Vest

„Inainte sa calatoresc in Vest nu stiam ca exista atat de multe biserici adormite din punct de vedere spiritual. Presupusesem ca Biserica occidentala era puternica si inflacarata pentru ca ea adusese Evanghelia la noi in tara cu o credinta si tenacitate incredibila. Multi misionari ne-au dat un exemplu puternic prin faptul ca si-au dat viata pentru Isus.

In anumite ocazii depuneam un efort enorm in timp ce vorbeam in bisericile din Vest. Se pare ca lipsea ceva care ma facea sa ma simt groaznic in interior. Multe intalniri sunt reci, iar focul si prezenta lui Dumnezeu pe care le avem noi in China lipsesc complet.

In Occident multi crestini detin foarte multe bunuri materiale, si totusi traiesc intr-o stare decazuta. Au aur si argint, dar nu se ridica sa mearga in Numele lui Isus. In China nu avem posesiuni care sa ne tina legati, asa ca nu exista nimic care sa ne impiedice sa mergem pentru Domnul. Biserica Crestina este asemenea lui Petru la poarta numita ‘Frumoasa’. Cand l-a vazut pe cersetorul olog, el i-a spus: ‘Argint si aur, n-am; dar ce am, iti dau: In Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoala-te si umbla!’ (Faptele Apostolilor 3: 6)

Multi pastori din Europa si din America mi-au spus ca vor sa vada o mare trezire. Sunt in mod frecvent intrebat de ce China se bucura de trezire in timp ce majoritatea tarilor din Vest nu beneficiaza de ea. Aceasta este o intrebare serioasa, dar exista cateva motive care imi par evidente.

Calatorind prin Vest, am putut observa toate cladirile acelea imense, echipamentul scump, covoarele de catifea si sistemele de sunet moderne. Vreau sa-i asigur cu convingere pe reprezentantii bisericilor din Vest ca nu mai au nevoie de cladiri. Ele nu vor aduce niciodata trezirea pe care o asteapta. Goana dupa lucrurile materiale nu va aduce niciodata trezirea. Isus a afirmat: ‘Viata cuiva nu sta in belsugul avutiei lui’ (Luca 12: 15)

Primul lucru de care aveti nevoie pentru ca trezirea sa vina este Cuvantul lui Dumnezeu. Acesta lipseste. Desigur, exista multi predicatori, mii de casete audio si video pline cu invatatura biblica, dar atat de putine contin adevarul patrunzator al Cuvantului lui Dumnezeu. Adevarul va va face slobozi.

Nu numai ca lipseste Cuvantul lui Dumnezeu, ci si supunerea fata de acest Cuvant. Lipsesc faptele, actiunea.

Toate trezirile autentice au ca rezultat niste credinciosi care raspund prin actiune si castigarea sufletelor. Cand Dumnezeu iti cerceteaza cu adevarat inima, nu poti ramane linistit. Vei simti un foc in oase, ca si Ieremia care a spus: ‘Iata ca in inima mea este ca un foc mistuitor, inchis in oasele mele. Caut sa-l opresc, dar nu pot.’ (Ieremia 20: 9)

Foarte multi oameni din Occident se multumesc sa-I daruiasca putin lui Dumnezeu, nu mult. Am privit femeile si barbatii in timpul colectei in biserica. Isi deschid portofelele doldora de bani si cauta cea mai mica suma pe care o pot da. Acest tip de atitudine nu va functiona niciodata. Isus Si-a dat intreaga viata pentru noi, dar noi dam inapoi cat putem de putin din vietile, din timpul si din banii nostri. Ce rusine! Haideti sa ne pocaim!

Stiu ca s-ar putea sa para bizar, dar eu duc dorul chiar si colectelor facute in China. De multe ori, liderii intalnirilor anuntau: ‘Avem un nou slujitor care pleaca maine pentru a-L sluji pe Domnul.’ Imediat fiecare persoana prezenta isi golea complet buzunarele de tot ce avea. Cu acei bani slujitorul isi cumpara biletul de autobuz sau tren si pleca a doua zi.

De multe ori acei bani nu reprezentau doar tot ce aveam in momentul acela in buzunare, ci tot ce posedam in intreaga lume.”

citat din Omul Ceresc, pag. 283-285

Anunțuri

4 gânduri despre „Citat din "Omul Ceresc" – bisericile adormite din Vest

 1. Mă întreb cum își dă seama că bisericile sunt adormite? Că nu cred ca el? Că nu au aceași filozofie, programe, convingeri? Numai Dumnezeu poate vedea asta, Domnul Iisus în Apocalipsa.

 2. I-mi pare bine sa va anunt ca multi frati din America ,Romani de origine traesc foarte modes tsi acasa si in biserici tocmai casa trimita bani in Romania la oamenii care merg la biserici mult mai luxoase si in casele lor nu lipsescmobila scumpa , tablouri scumpe , cristale si haine la ultima moda !.Ei se plang ca nu au ce manca, dar nu cunosc prioritatile si asteapta ca cei din America cu pensii miic si saraci sa ajute pe cei bogati din Romania carora le mai trebuie al doilea compiuter sau a doua masina etc .Sant foarte putine exceptii de la aceasta regula Asa ca nu stim cine e mai treaz si cine doarme mai mult !
  .Lasati pe Dumnezeu sa judece caci El are toata privelistea si stie mai bine totul si cat sant de adormiti Americanii si cat sant de treziti Romanii!
  Si tot El are puterea sa trezeasca pe cine doarme!

 3. Prin comparatie se apreciaza calitatea. Omul acesta nu discuta filosofie, ci aminteste realitatea multor locase de cult. El compara adunarile in care predica cu adunarile din tara natala. Si nu tine de cultura, chinezii nu sunt prea comunicativi, pentru ei faptele au valoare , nu cuvintele. Etalonul nostru e Biserica primara, cu ea trebuie sa ne comparam mereu. Odata ce ne-am departat de invatatura apostolilor, am luat-o pe o carare gresita. Desi eu mai dau sanse mari Vestului, trebuie sa recunosc, omul are dreptate.Domneste moleseala si lenea, general privind.

  Am vazut o biserica mai plina de viiata decat alta, deja standardul meu s-a ridicat. Voi cauta prin puterea Duhului Sfant si in masura in care tine de mine sa fac tot ce pot pentru ca biserica din care fac parte sa revina la directia cea buna. Aceasta e atitudinea pe care trebuiie sa o avem.

  mi place ca atinge o idee buna. Trebuie sa ne intoarcem la simplitate si naturalete, sinceritate si dezinteres material pentru a avea adevarat contientizare a realitatilor spirituale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s