Acasă »

Richard Wurmbrandt despre Haralan Popov

„Cand unii crestini se aranjau cumva cu comunistii ca sa nu aiba de suferit, Haralan nu putea sa faca nici o concesie. El spunea cu curaj adevarul intreg si li-l spunea comunistilor drept in fata. Rezultatul a fost ca a stat treisprezece ani in inchisoare. Aproximativ in aceeasi perioada, sotia mea, Sabina, si eu am stat inchisi in Romania.
     S-au petrecut grozavii in inchisorile romanesti. Numai putine din ele au putut fi descrise, majoritatea intrecand puterea de intelegere a mintii si sufletului omenesc. Dar barbaria din Bulgaria le-a intrecut…
     Haralan a stat inchis in perioada nebuniei urii comuniste. El a ramas un om linistit si echilibrat. A fost o pilda de crestin…
     Rautatea ateista a mers la extrem. Dar tot asa cumpatarea, linistea, credinta si dragostea crestina. Haralan va ramane o pilda in aceasta pentru generatiile urmatoare.”

(Richard Wurmbrandt, despre Haralan Popov, marturisitor al credintei crestine in Bulgaria comunista; citat din cartea Torturat pentru credinta, Cuvant inainte).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s