Acasă » Avertismente » S-au compromis in ochii oamenilor…

S-au compromis in ochii oamenilor…

„Comunismul a cucerit o treime din lume, Biserica trebuie sa cada la invoiala cu noi. Hai sa jucam cu cartile pe fata! Sincer, am obosit sa avem de a face cu capi ai Bisericii care fac tot ce le cerem, ba chiar si mai mult. S-au compromis in ochii oamenilor, au pierdut contactul cu realitatea.

Unul cate unul, am auzit din gura lui Negrea numele episcopilor inca in functiune. Toti erau lipsiti de credit sau se vandusera partidului comunist, si toata lumea stia acest lucru.”

[Cu Dumnezeu in subterana, pag. 289]

Lumea a incercat intotdeauna sa „cada la invoiala” cu Biserica. O parte dintre cei care au spus despre ei insisi ca reprezinta Biserica (oarecum, intr-un fel sau altul) au acceptat invoiala sau au respins-o. Si aceasta nu s-a intamplat numai in comunism. Credeti ca, nu peste multa vreme, intelegand ce se intampla astazi, nu vor incepe unii sa scrie despre compromisul din vremurile noastre?

Sistemul actual promoveaza valori pe care isi doreste sa le vada propovaduite si de Biserica, pentru ca oamenii vor sa vada ce zice si Biserica. Ce trist cand unii, crezand ca dau tonul libertatii si a intelegerii largi, se fac de ras in ochii oamenilor simpli, se compromit in ochii oamenilor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s