Acasă » Apologetica » Sfarsitul lumii ca utopie

Sfarsitul lumii ca utopie

Apropos de 21.12.2012. Eu cred ca am intrat, intr-adevar, intr-o noua era. A paganismului (neo-paganismul) organizat. Consider ca ateismul din Europa si America a golit de spiritual si a favorizat paganismul indirect si direct. Paganismul este si o nuanta a culturii de astazi, in mai multe forme. Pentru ca golirea omului de spiritual este o biata utopie.

Nu-l consider un pericol la adresa Bisericii, fiindca nu vad Biserica o institutie care se lupta pentru suprematie intr-un concurs orb cu alte „puteri”. Dar, este un pericol pentru oameni. Ca sa nu mai spun cate obiceiuri pagane isi incearca norocul la usile bisericilor…

Civilizatiile mari ale istoriei au avut un maxim si un colaps. De obicei erau alte imperii cuceritoare, razboaie. Sau autodistrugerea prin stilul de viata al societatii.

Tot o observatie istorica, din ce am citit eu: golurile spirituale provocate in societate nasc in masele de oameni o dorinta dupa ce li s-a luat (intr-un fel sau altul, experimente gen antiteismul). De aici acestea cauta sa-si satisfaca nevoii. De multe ori apare factorul „profetie falsa”, respectiv anuntarea unui termen limita pentru pamant (cum se intampla si acum). Acum, insa, nu mai apare pe directie religioasa tocmai din cauza ca religiosul a fost inlocuit cu paganismul (deocamdata lax, in sens larg). Nu e de mirare, asadar, ecoul fenomenului „sfarsitul lumii” la nivel global.

Pentru un crestin autentic – nu pentru unul doar al formelor – acestea inseamna strigatul milioanelor de oameni dupa nevoia de implinire sufleteasca (pusa de Dumnezeu in om). E ca si cum unui om i-ar fi sete si are nevoie de apa. Pericolul urias este ca oamenilor li se serveste, pentru diverse profituri, ceva care doar seamana cu apa dar care nu implineste nevoia de sete: simplu, nu este apa!

Pur si simplu omul are nevoie de Dumnezeul adevarat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s