Acasă » Tineret » Q&A: Cum deosebesti tinerii?

Q&A: Cum deosebesti tinerii?

In primul rand, trebuie spus de la inceput ca nu putem sa ii judecam pe oameni in sensul de a-i trimite in cer sau in iad, dupa cum consideram noi. Noi nu suntem Dumnezeu, iar Domnul Isus ne-a invatat ca exista o separare absoluta intre oameni pe care El o va face in Ziua de Apoi.

Dar, in contextul Bisericii si al invataturii Sfintelor Scripturi, exista o diferenta majora intre tinerii care, chiar daca sunt tineri si cu atat mai mult, urmaresc in viata valorile eterne si dumnezeiesti si ceilalti care, chiar daca vin la Biserica si spun ca sunt crestini, sunt interesati, de fapt, de valorile trecatoare si josnice (adica ale lumii de jos, de pe pamant).

Pe mine ma fascineaza tinerii care au cu adevarat pasiune pentru Cristos. E, intr-adevar, posibil sa nu-i vad pe toti, sa nu-i inteleg pe toti. Nu asta este, insa, esenta discutiei. Cand vad un tanar care traieste pentru Cristos il salut stand in picioare, in duhul meu, cu toata admiratia si cu tot respectul pe care-l pot avea pentru o persoana. Il iubesc foarte mult, il admir, il consider prieten.

Nu cred ca pe ceilalti ii poate cineva constrange prin reguli, desi regulile sunt de neaparata trebuinta pentru tineri. Daca sunt puse din intelegerea realitatii, iar nu din obisnuinta de a te face auzit zbierand. Tineretea nu este un hadicap, cum zicea cineva, dar foarte multi tineri isi risipesc tineretea pentru nimic. Si timpul trece, sau noi trecem ca sa fiu mai exact.

Distractia pentru mine este de paie. Dar simt o bucurie inalta atunci cand vad un tanar, cu multele lui probleme si zbateri, ca il cauta pe Dumnezeu. O epistola vie, o scrisoare care-si traieste continutul, de multe ori semnat cu lacrimi.

Cand ne uitam la oameni trebuie sa-i iubim pe toti. Dar nu toti traiesc pentru Dumnezeu si nu de toti ne putem bucura in felul acesta. Imi pare rau de tinerii care aleg sa-si iroseasca viata si o arata intr-un mod atat de evident… Chiar daca si-au dat cu cosmeticele mersului la biserica si chiar daca au diploma de actor activist. De aceea imaginea cu care raman mereu este aceea a celor care traiesc pentru Dumnezeu. In primul rand, in acestia Dumnezeu e viu! E o minune! Ei sunt o minune vie si o dovada a prezentei lui Dumnezeu printre noi.

Desigur, o speranta mai este si pentru ceilalti. Nu ne dam batuti niciodata. Dar e greu si la mormant. Jale mare… Mai lasa-l si anul acesta. Mai lasa-l… poate va aduce rod… Cati pomi nu isi ridica frunzele de un verde viu colorat si pline de seva in vantul primaverii vietii… dar la care nu gasesti niciun rod, de atatia ani…

Si o grija imi fac si pentru cei care l-au ales pe Cristos. Fiindca sunt adesea atrasi in tot felul de directii, sa nu ramana pe calea cea buna pe care au inceput. Dar, Dumnezeu sa-i pazeasca, fiindca El poate!

Sa schimbi viata unui om este ceva cu adevarat exceptional. Un sentiment unic. O realizare. Dar nu poti sa stai langa cineva toata viata. Omul trebuie sa se maturizeze. De aceea se si vede lucrarea tainica a lui Dumnezeu, care transcende limitarea noasta de a oferi sustinere si ajutor tuturor si oricand. Nu putem face asta. Dar, totusi, se ridica tineri care au ales si aleg sa traiasca pentru Dumnezeu.

Si am avut ocazia sa cunosc multi astfel de tineri. Ei sunt eroii mei. Pentru a-i vedea pe ei as renunta la absolut orice film, orice placere, orice concediu, orice odihna. Pentru ca-L vad, in ei, pe Cristos.

E ca si cum m-as uita in ochii tai, inlacrimat fiind, si te-as intreba: „Tu ce-ai ales sa faci cu viata ta? Nu vrei sa i-o dai Domnului Isus?”. Si apoi sa tac…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s