Acasă » Tineret » Q&A[2] – Care crezi ca este problema cea mai acuta a tinerilor de astazi?

Q&A[2] – Care crezi ca este problema cea mai acuta a tinerilor de astazi?

Au tinerii probleme? Pe de alta parte, cineva spunea ca in Biblie nu gasim ideea de problema. Pentru ca Dumnezeu poate rezolva orice problema. Si poate, ce-i drept.

Cred ca problema pe care tinerii care au notiunea de crestinism de astazi sunt pusi s-o rezolve este decizia de a face cu viata lor ceea ce-i cheama Cristos sa faca. Nu te astepti de la generatia de astazi sa nasca misionari dedicati sau oameni pasionati pentru Cristos. Dar tocmai aceasta generatie da astfel de oameni, tineri care sunt gata sa mearga in Africa, in India, in tarile musulmane, in zonele defavorizate din tara noastra si in multe alte parti.

Si aceasta fiindca, in timp ce multi tineri esueaza in a rezolva cu bine aceasta problema a vietii lor, unii o rezolva. Unii aleg sa traiasca pentru Dumnezeu. Si atunci incepe o viata de om deosebit, cineva care nu este ca ceilalti nu pentru ca poarta niste haine pe care altii nu le poarta, ci pentru ca este o cu totul alta persoana, un om care umbla cu Dumnezeul despre care foarte multi cred astazi ca este o naluca, un rod al imaginatiei omului speriat de mai stiu eu ce fenomene ale naturii (sau urii).

Unii tineri nici nu realizeaza care este problema. Unii realizeaza mai tarziu si apoi isi plang tineretea pierduta si tin doliu dupa ea (unii, permanent).

Problema omului nu este cand sau cu cine se va casatori. Nici la ce scoala va merge. Nici ce meserie sa-si aleaga. Problema omului este Dumnezeu. Da, recunosc, nu e tocmai o problema la indemana, banala, usoara. De aceea si merita sa fie luata in considerare si accentuata.

Unii o rezolva in ateism, sau in a ridiculiza credinta in Dumnezeu. Altii in indiferenta. Altii in superficialitate. Sau in a-si distrage atentia cu altceva. Dar ce-ar fi ca tu sa incerci o rezolvare originala? A ta, nu a altuia.

Voi ce credeti – care este problema cea mai stringenta a tinerilor, astazi?

Reclame

5 gânduri despre „Q&A[2] – Care crezi ca este problema cea mai acuta a tinerilor de astazi?

  1. Tinerii astazi nu au MODELE DE CRESTINI SERIOSI ,NU SANT UCENICIZATI pentru ca NIMENI NU SE OCUPA DE EI DE LA OM LA OM .Sant ucenici, cei credinciosi dar nu au Master .MASTERII SAU MESTERII SANT SPECII RARE PE CALE DE DISPARITIE TOTALA DIN ADUNARI SI BISRICI.
    V.B.

  2. Nu nicIdecum !Am vrut doar sa subliniez ideia de mai sus ,sau mai bine sa o completez .
    Multumesc pentru ridicarea acestei probleme !Adica pentru continutul provocator al articolului postat !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s