Acasă » Tineret » Q&A[3] – Cu ce se confunta, cel mai mult, tinerii?

Q&A[3] – Cu ce se confunta, cel mai mult, tinerii?

Confuzia. Lipsa de maturitate si experienta nu-i ajuta pe tineri sa isi formeze o privire de ansamblu asupra a ceea ce trebuie sa inteleaga pentru ei insisi. Nu e o solutie corecta sa renunte pentru aceasta. Ideea tocmai asta este – sa ajunga sa aiba o asemenea privire de ansamblu. Dar, in acelasi timp, aceasta nu le da dreptul sa pozeze in a-toate-stiutori. Confuzia te face sa nu intelegi unde este, de fapt, problema. Multi tineri devin atei sau sceptici fiindca li se servesc argumente care inlatura cauza si locul bataliei fara ca ei sa-si dea seama. De exemplu, ideea de relativism. Pe tineri ii prinde cel mai bine. Greseala tinerilor, in acest context, a fost sa renunte la protectia familiala si sa-si intemeieze propriile cetati evidentprea slabe pentru a proteja realitatea. Confuzia devine un cadru pentru problemele voastre si ar fi inutil sa cautam o problema mai mare printre problemele pe care le aveti din moment ce toate sunt in oala gresita… Fiindca asa vi se serveste ceva nu inseamna ca asa trebuie sa si luati.

Rezolvarea este in a nu te grabi sa rezolvi o problema inainte sa fii sigur ca ai inteles-o. O problema trebuie rezolvata in contextul Bibliei si plecand de aici. Altfel, suntem pe un teren instabil si o rezolvare de astazi s-ar putea (si mai mult ca sigur asa va fi) sa nu fie aceeasi de maine. Ca tanar crestin, a invata sa intelegi realitatea in contextul stabil pe care-l creaza invatatura lui Cristos, invatatura Bibliei, este esential.

De ce se dau tinerii cobai pentru experimentele celor pe care nu-i cunosc? De ce ai crede o filosofie si nu ai crede invatatura Bibliei? Fiindca cine vrea sa te seduca iti ofera intai o bomboana. „Bomboana” a fost primul cuvant intreg pe care copilul meu l-a spus in viata lui.

Cred ca tinerii nu trebuie sa fuga de probleme. Cred ca trebuie sa le rezolve, dar trebuie sa inteleaga nevoia de rabdare si de invatare si sa nu abordeze totul de pe pozitia de autosuficienta si „le stiu pe toate”. Cadrul? Invataturile Domnului Isus. Dar trebuie intelese. Nu exista solutii „de bani gata”, de tipul „peste noapte”. Nu exista solutii usoare la problemele esentiale.

Voi ce credeti – cu ce se confrunta cel mai mult tinerii?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s