Acasă » Apologetica » Despre astazi

Despre astazi

Biserica este pe ultimul loc in lista de prioritati a celor mai multi dintre crestinii de astazi. Nu pe al doilea, nu pe al treilea. Pe ultimul. Daca nu au ce face, falsii crestini de astazi, merg si la biserica… Traim vremurile in care cei sfinti trebuie sa se sfinteasca si mai departe si sunt nevoiti sa fie „cateva fire verzi intr-o gramada de uscaturi”. Este timpul cand, orbitor de mult, bisericile sunt pline dar foarte putini mai sunt interesati, de fapt, de Dumnezeu.

Biserica are nevoie de tineri interesati de Dumnezeu. A fi cu un picior in Biserica si cu unul in afara ei inseamna departe de Dumnezeu. Departe de Dumnezeu pe pamant inseamna departe de Dumnezeu in ceruri. Atitudinea fata de realitate nu o schimba pe aceasta din urma cu nimic.

Generatiile de astazi pot accepta orice solutie pentru starea lor deplorabila, cu exceptia celei care i-ar ajuta de fapt. Ei ar face orice, dar nu ar vrea sa se intoarca din toata inima la Dumnezeu.

Sensul de „Biserica” se schimba treptat, ca paradigma, dinspre biblicul comunitatii locale spre anomalia tiparului cosmopolit fals si sterp. O noua forma de atac asupra Bisericii se constituie nu in a-i chema pe oameni la ideologia „fara Biserica”, ci la „Biserica… oriunde, oricum, oricine, oricand”.

Cand s-a pierdut, in mintile oamenilor din biserici, sensul si insemnatatea de Biserica? Unde a fost „zidul” spart sau cine a deschis „poarta”? Ce-au facut „pazitorii de pe ziduri”?

Oamenii ar fi in stare de multe pentru a ramane in bisericile lor. Ar pune bani la plic, o suma modica lunara, sa para activ. Ar veni saptamanal, chiar daca doar pentru a se juca pe telefonul mobil, la balcon. Ar jigni fara drept de apel ca sa se asigure ca este membru pe undeva, chiar daca nu poate sa fie, practic, fiindca nu locuieste acolo… Nu mai conteaza cand vin ceilalti, cineva vine cand vrea el, dupa cum si piciorul merge mai repede decat mana la serviciu, aceasta din urma sosind doar la ora 1PM.

De ce mai mergeti la biserica, oameni buni? Pentru Dumnezeu? Dumnezeu ne-a descoperit deja taina prezentei Sale in Biserica si cum lucreaza El in Trupul Sau, Biserica. Pentru frati? Dar Biserica este deja definita de Dumnezeu si se constituie doar intr-un anume context binecuvantat… Pentru a va tine sedati sa nu mai simtiti non-sensul? De ce tineti atat de mult la parerea asta gresita despre ce-i Biserica, daca oricum numai Biserica cea dumnezeiasca este, in adevar, Biserica? La ce folos?

O greseala si mai mare pe care o fac oamenii este ca, atunci cand isi dau seama ca sunt ipocriti intr-o situatie pozitiva, in loc sa se schimbe pentru a deveni reali in acea situatie, renunta la aceasta si adopta situatia negativa. Cand inteleg ca au o alta fata la Biserica si vin cu alte scopuri, in loc sa-si schimbe starea si sa mearga in modul corect, biblic, renunta la Biserica si continua sa traiasca in afara ei ca si pana atunci. Solutia este, asadar, nici in duplicitate, nici in renuntare, ci in schimbare.

Schimbarea vietii – iata ce-i mai greu de acceptat si infaptuit pentru om.

Reclame

9 gânduri despre „Despre astazi

 1. Biserica este pe ultimul loc in lista de prioritati a celor mai multi dintre crestinii de astazi.

  Foarte bine 🙂 Fiecare sa-si conduca viata cu capul lui, nu cu creierii spalati de altii.

 2. Hei Sandu,

  vad ca esti in continuare foarte activ pe acest blog….si inca interesat de Apologetica. Ti-am trimis in decembrie niste fisiere pe transfer.ro cu subiecte de apologetica, dar nu stiu daca le-ai primit.

  Luna asta merg la cursul de apologetica si iti trimit bibliografia de curs:

  1. Dyrness, William. Christian Apologetics in a World Community. Intervarsity Press, 1983.

  2. Lewis, C.S. Mere Christianity. Macmillan, 1952.

  3. Folis, Bryan. Truth with Love: Apologetics of Francis Schaeffer. Crossway, 2006.

  4. Schaeffer, Francis. The God Who Is There. IVP, 1998.

  5. Cowan, Steve. Five Views on Apologetics. Zondervan, 2010.

  6. Craig, William Lane. Reasonable Faith: Christian Truth and Apologetics. Crossway, 2006.

  Stackhouse, John Gordon. Humble apologetics: defending the faith today. Oxford University Press, 2002.

  Sire, James W. The universe next door. Christianaudio, 2009.

  Geisler, Norman L. I don’t have enough faith to be an atheist. Christianaudio, 2010.

  Little, Bruce. God, Why This Evil? Hamilton Books, 2010.

  In mod special iti recomand cartea profesorului, Bruce Little despre problema raului, si cea a lui Craig REASONABLE FAITH, care e cea mai documentata (cu elemente din stiinta) pe problema creatiei, miinunilor, invierii etc.

 3. Roxana,

  Multumesc de bibliografie. Nu cred ca am primit, poate le-a pus la spam fiind cifre? Nu stiu. Dar, bine ca mi le-ai dat aici. Multumesc. De C.S. Lewis s-a tradus si „Despre minuni.” si „Problema suferintei”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s