Acasă » Crestinism » Cum sa progresam din punct de vedere spiritual

Cum sa progresam din punct de vedere spiritual

„Dar daca cineva simte nevoia de a progresa clar in viata lui Cristos, ce poate face pentru a inainta? Iata cateva sugestii:

1. Straduieste-te sa treci dincolo de o simpla tanjire a gandului. Fa-ti fata ca o cremene si incepe sa iti pui in ordine viata. Orice om este atat de sfant pe cat doreste sa fie. Dar dorinta trebuie sa fie, intr-adevar, irezistibila.
Innoada capetele slabite ale vietii tale. Incepe sa dai zeciuiala; instituie rugaciunea in familie; plateste-ti datoriile, atat cat este posibil, si invoieste-te deschis cu fiecare creditor caruia ii poti plati imediat; restituie atat cat poti; pune deoparte timp ca sa te rogi si sa cercetezi Scripturile; supune-te total voii lui Dumnezeu. Vei fi surprins si incantat de rezultate.

2. Leapada orice obicei necrestin. Daca alti crestini il practica fara sa ii mustre constiinta, poate ca Dumnezeu te cheama pe tine sa te apropii mai mult de El decat sunt dispusi acesti alti crestini sa o faca. Aminteste-ti cuvintele: „Altii au voie, tu nu.” Nu condamna si nu critica, ci cauta o cale mai buna. Dumnezeu te va onora.

3. Adu-L pe Insusi Cristos in centrul inimii tale si pastreaza-L acolo in mod continuu. Doar in Cristos vei gasi implinire totala. In El poti fi unit cu Dumnezeirea intr-o constienta lucida, vitala. Aminteste-ti ca tot ce este in Dumnezeu iti este accesibil prin Cristos. Cultiva cunoasterea Lui mai presus de orice altceva de pe pamant.

4. Deschide-ti inima pentru Duhul Sfant si invita-L sa te umple. O va face. Nu lasa pe nimeni sa iti interpreteze Scriptura in asa fel incat sa elimine darul Tatalui, Duhul. Fiecare om este atat de plin de Duhul pe cat vrea sa fie. Goleste-ti inima si Duhul Sfant se va grabi sa intre in ea pentru a o umple.”

Niciodata in Scriptura sau in biografia crestina nu a fost umplut cineva de Duhul Sfant fara sa stie aceasta, si niciodata nu a fost cineva umplut fara sa stie cand s-a intamplat aceasta. Si nimeni nu a fost umplut treptat.”

(A.W. Tozer, Omul – salasul lui Dumnezeu, ed. Perla Suferintei 2011, pag. 35-36)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s