Acasă » Crestinism » Adevarata credinta

Adevarata credinta

„Adevarata credinta aduce o transformare spirituala si morala si un martor launtric ce nu se poate insela. Acestea vin atunci cand incetam sa mai credem in credinta si atunci cand incepem sa credem, intr-adevar, in Domnul Isus Cristos.”

„Adevarata credinta nu este pasiva, ci activa. Ea cere ca noi sa indeplinim anumite conditii, sa permitem ca invataturile lui Cristos sa domine intreaga noastra viata din momentul in care credem. Omul credintei mantuitoare trebuie sa fie gata sa fie diferit de altii. Efortul de a ne bucura de beneficiile rascumpararii in timp ce suntem prinsi in mrejele lumii este inutil. Trebuie sa il alegem fie pe unul, fie pe celalalt: credinta va alege imediat – o alegere in fata careia nu te poti retrage.”

„Crestinul nou-nascut este un nomad; din vechea lui casa din imparatia omului el a intrat in imparatia lui Dumnezeu, de la timp la eternitate, de la castigul pamantesc la Cristos si la imparatia Sa vesnica. Dintr-o data, sau incet si sigur, el va dezvolta un nou tipar de viata. Vechile lucruri vor trece si, iata, toate lucrurile vor deveni noi, mai intai in interior si apoi in exterior, deoarece schimbarea din el va incepe sa se arate curand, aducand schimbari in felul sau de a trai.”

„Schimbarea se va manifesta si mai mult in ceea ce citeste noul crestin, in locurile in care merge si in prietenii pe care si-i face, in ceea ce face cu timpul lui si cum isi cheltuieste banii. Intr-adevar, credinta nu lasa neafectata nicio zona a vietii noului crestin.”

„Omul care se fereste de acest fel revolutionar de crestinism se retrage din fata crucii. Dar mii de oameni se retrag astfel si incearca sa indrepte lucrurile vrand sa se boteze si sa fie membri intr-o biserica. Nu e de mirare ca sunt atat de nesatisfacuti.”

(A.W. Tozer, Omul – salasul lui Dumnezeu, pag. 53-54, cap. „Adevarata credinta este activa, nu pasiva”)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s