Acasă » Crestinism » Cristos, luat ca un lucru de apucat?

Cristos, luat ca un lucru de apucat?

„Presupunem ca, fiindca detinem crezul nou-testamentar suntem, deci, crestini nou-testamentari; dar aceasta nu rezulta de aici. Diavolul este un teolog mai bun decat oricare dintre noi si ramane, totusi, diavol.

Putem, de exemplu, sa presupunem ca mantuirea este posibila fara pocainta. Iertarea fara cainta este o amagire pe care sinceritatea pura ne cere sa o denuntam. Pentru ca un pacat sa fie iertat, trebuie sa fie parasit. Aceasta este in acord cu Scriptura, cu logica obisnuita si cu experienta sfintilor din toate timpurile.”

„Suntem, de asemenea, in pericolul de a ne atribui valoarea religiei fara neprihanire.”

„A crede ca astfel de oameni stramutati trebuie sa locuiasca, inca, in intuneric este o minimalizare a puterii sangelui lui Cristos si a intelepciunii lui Dumnezeu”

„Credinta in credinta a inlocuit credinta in Dumnezeu in prea multe locuri.”

„A aparut o noua generatie de crestini care crede ca este capabila sa Il ‘accepte’ pe Cristos fara sa se lepede de lume. Dar ce spune Duhul Sfant? ‘Suflete preacurvare! Nu stiti ca prietenia lumii este vrajmasie cu Dumnezeu? Asa ca cine vrea sa fie prieten lumii se face vrajmas cu Dumnezeu’ si ‘Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el’. Aceasta nu cere niciun comentariu, ci doar ascultare.”

„De asemenea, am putea presupune gresit ca putem experimenta justificarea fara transformare.”

„Eroarea din zilele noastre este ca nu ne asteptam ca un om convertit sa fie un om transformat, si ca rezultat al acestei greseli, bisericile noastre sunt pline de crestini care nu se ridica la standardul corect.”

„Milioane de oameni iau de bun faptul ca este posibil sa traiesti pentru Cristos fara sa fi murit mai inainte cu Cristos. Aceasta este o greseala grava si nu indraznim sa o lasam nedisputata.”

(A.W. Tozer, Omul – salasul lui Dumnezeu, pag. 56-57)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s