Acasă » Citate carti » Asa vorbeste Domnul daca vrea majoritatea

Asa vorbeste Domnul daca vrea majoritatea

„Venirea lui Isus Cristos in lume a fost atat de sentimentalizata incat acum inseamna ceva total diferit de ceea ce spune Biblia. Compatimirea umana sensibila a luat locul milei lui Dumnezeu in mintile a milioane de oameni, o compatimire care a degenerat demult in autocompatimire. Vina pentru starea omului a fost pusa asupra lui Dumnezeu, iar moartea lui Cristos pentru lume a fost rasucita intr-un act de penitenta din partea lui Dumnezeu. In drama rascumpararii, omul este vazut ca domnisoara Cenusareasa care a fost indelung asuprita si maltratata, dar acum, prin faptele eroice ale Fiului cel mai nobil al pamantului, este pe cale sa primeasca niste haine stralucitoare si sa devina regina.

Acesta este umanism, avand o nuanta romantica de crestinism, un umanism care ia partea razvratitilor si care ii scuza pe cei care prin cuvant, gand si fapta ii glorifica pe oamenii cazuti, si daca este posibil, rastoarna inaltul tron glorios din ceruri.

Conform acestei filosofii, oamenii nu trebuie sa fie invinuiti niciodata pentru nimic, cu exceptia omului care insista ca oamenii trebuie, intr-adevar, sa fie invinuiti de ceva. In aceasta lume intunecata a sentimentelor pioase, toate religiile sunt egale si orice om care insista ca mantuirea este doar prin Isus Cristos este un habotnic si necioplit.

Astfel unim lumina noastra religioasa care – daca ar fi sa spunem adevarul – nu este altceva decat intuneric vizibil; discutam despre religie la televizor si in presa ca despre un fel de joc, la fel cum discutam despre arta si filosofie, acceptand ca una din regulile de baza ale jocului faptul ca nu exista niciun test final al adevarului si ca cea mai buna religie este un amestec a ceea ce este mai bun din toate religiile. Astfel avem adevarul votat de majoritatea si ‘asa vorbeste Domnul’ prin consimtamantul tuturor.

…In nicio discutie de-a noastra nu trebuie sa existe vreodata vreo urma de intoleranta; dar e clar ca uitam ca cei mai inflacarati adepti ai tolerantei sunt in mod invariabil intoleranti cu cei care vorbesc despre Dumnezeu cu certitudine. Si nu trebuie sa existe niciun fel de bigotism, care este numele dat sigurantei spirituale de catre aceia care nu se bucura de ea.

… Peste tot exista conceptia ca pentru a-l castiga pe om trebuie sa fim de acord cu el. De fapt, exact opusul este adevarat… Omul care merge intr-o directie gresita nu va fi niciodata redirectionat de catre omul religios amabil care calca pe urmele lui si merge in aceeasi directie. Cineva trebuie sa se aseze de-a curmezisul si sa insiste ca omul ratacit sa se intoarca si sa mearga in directia cea buna.

… Toti marii lideri crestini au fost dogmatici. Pentru astfel de oameni doi plus doi facea patru. Oricine insista in negarea acestui fapt sau anula judecata cu privire la el, era respins rapid ca fiind frivol. Ei erau interesati de o intalnire a mintilor doar daca mintile acceptau sa se intalneasca pe teren sfant. Ne-ar face bine niste dogmatici blanzi in aceste zile.”

(A.W. Tozer, Omul – salasul lui Dumnezeu, pag. 96-98)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s