Acasă » Apologetica » Retete si vraji pe Biblie, maiculita, care functioneze aur

Retete si vraji pe Biblie, maiculita, care functioneze aur

Fara sa vreau, chiar fara sa vreau (si am ramas la aceeasi parere, nici in zi de azi nu as fi vrut), mi-a cazut in mana (de fapt, mi s-a intins, ca – vorba ateilor – din cer nu cad carti) o carte cu o multime de versete din Biblie (versiunea Cornilescu actualizata, deci, care a fost tradusa pentru evanghelici). Pana aici, totul bine. Doar ca, ce sa vezi? Cartea nu e altceva decat o culegere de versete puse laolalta pentru a fi… formule magice.

Iata o solutie pentru slabit:

„In timp ce esti ispitit sa mananci lucrurile acelea care vor pune mai multe kilograme pe tine, roaga-te pentru partenerul tau. Roaga-l pe partenerul tau sa se roage pentru tine in acelasi fel, dupa cum voi indica eu aici… Continuand sa va rugati unul pentru altul, veti fi eliberati si vindecati de aceste dorinte (pofte) peste puterea omeneasca. Dusmanul vi le provoaca, cand, de fapt, voi ii apartineti lui Isus. Perseverand, vei observa cum reducerea greutatii va fi evidenta.”

Sa explic, putin, care-i problema. Nu faptul ca te rogi pentru cineva sau ca doresti ca prin rugaciune sa ajungi un om mai spiritual si sa o lasi mai moale cu imbuibarea. Ci, ca lucrurile sunt puse in contextul lumii contemporane, unde modelele sunt vazute ca avand o talie supla. Sau, cu alte cuvinte, ca sa fii si tu dupa mersul lumii, ca marile modele de pe sticla, precum Piti si Muschiulet, ia d’aici o reteta de rugaciune cu versete de la Biblie si, daca faci cum zice eu, slab vei fi!

Si, noua nu ne mai ramane nimic de facut, decat sa slabim…

Reteta e dintr-o carte de June Newman Davis, „Versete cheie”.

Urmeaza, evident si modalitatea de postire. Iata: legam duhurile Poftei, Placerii si Lacomiei, apoi, dezlegam duhurile Disciplinei de sine, Puterii de vointa sau Cumpatarii (daca-i „sau”, inteleg de aici ca e suficient unul, nu trebuie dezlegate toate, ca fac prapad…). Eu sunt curios de ce sunt libere duhurile acelea si de ce sunt legate celelalte? Si, cum se face ca dezlegam si legam la duhuri?

Ce este, de fapt, aici? Este vorba de o conceptie foarte veche, religioasa, de pe vremea cand oamenii se zice ca erau foarte traitori in pesteri, ca in spatele a tot ce se intampla cu omul sunt anumite zeitati. In crestinism, asadar, au inceput sa intre tot felul de invataturi pagane, total straine de invatatura Bibliei.

Evident, camuflat. Multe versete si cate ceva si despre Dumnezeu. Omul, cel care trebuie neaparat sa fie in centrul antentiei, e cel care leaga si dezleaga. Un fel de vraci dibaci, care nu arde ierburi si nu danseaza in fum, ci recita versete biblice.

Tot de aici aflu bleg ca „legarea si dezlegarea sunt o porunca”. Ce-i drept, nu scrie a cui…

Daca v-au luat durerile de cap, am mai gasit si o reteta pentru asta:

1. Aplica cu abundenta sangele lui Isus

2. Citeste „Reteta mea zilnica” tot mereu, prefatand fiecare verset cu „Este scris”

3. Citeste aceeasi lista in intregime pentru a doua oara, laudand pe Dumnezeu si multumeste-I pentru Cuvantul Lui care s-a intrupat in trupul tau.

Pana sa termini pentru a doua oara citirea cu glas tare a listei, durerea de cap a disparut!

Apare si un limbaj cunoscut in cercurile de crestini, dar cu nuantari care se datoreaza unui sistem de gandire deja format. Uite, doar citind aceste cateva randuri – pentru ca e prima oara cand citesc asa ceva – am realizat deja ca exista un sistem de invatatura in spatele acestora, conform caruia Cuvantul lui Dumnezeu se poate intrupa si in oameni, prin faptul ca ei folosesc cuvintele Bibliei.

Prieteni, aceste invataturi au inceput sa circule si in Bisericile noastre, printre membri. Sunt strecurate pe furis, dupa cum a fost instiintarea apostolului Pavel, care s-a asigurat ca si dupa moartea lui va ramane scrisa avertizarea aceasta. Dar, e vremea sa le adresam frontal, fiindca sunt invataturi mincinoase. Ca apar, e dovada ca exista un mediu propice pentru aceasta, in special datorita indiferentei „crestinilor” de astazi fata de Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia.

Nu as vrea sa revin, dar presimt ca e doar inceputul unui atac asupra Bisericilor evanghelice din Romania. Bisericile ar trebui sa se intoarca mai repede asupra rugaciunii si studierii autentice a Cuvantului lui Dumnezeu.

Anunțuri

2 gânduri despre „Retete si vraji pe Biblie, maiculita, care functioneze aur

  1. Nu mă miră nimic. Carismaticii au ajuns să facă mai rău ca și biserica medievală care îți vindea ulei în care a fiert sfântul cutare și bucăți din crucea lui Iisus cu care poți face minuni, etc etc. Asistăm la o rătăcire nemai pomenită în istoria credinței creștine. Cei mai mlți „creștini” evanghelici au căzut deja pradă acestei înșelăciuni numită carismatism.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s