Acasă » Apologetica » Atractiile islamului din spatele rigorii

Atractiile islamului din spatele rigorii

Adesea, gasim o foarte larga exploatare a rigorii din sanul islamului ca o caracterizare a religiei si explicare, motivare a atractiei pentru crestini de a se converti, in contextul ambiguitatii generate de criza morala contemporana aparent de fond cultural crestin.

Sunt interesante, totusi, observatiile de mai jos, care propun o alta perspectiva, sau o largesc, aducand o privire la clara asupra problemei.

(1) Postul si festinul

Se pare ca, in timpul Ramadanului, luna dedicata postului, se consuma mai multa mancare decat intr-o alta luna obisnuita, in statele musulmane. Aceasta, fiindca la sfarsitul zilei de post, are loc un banchet cu „cantitati insemnate de delicatese” (Patrick Sookhdeo, Provocarea islamului…, pag. 40).

(2) Postul vizibil

Spre deosebire de crestinism, unde postul trebuie sa nu fie vazut de altii, dupa invatatura lui Cristos din evanghelii, islamul propovaduieste un post ca act comun, vizibil.

(3) Rasplatirile din cer, virginele

Anumiti musulmani pot fi rasplatiti in cer cu virgine… No comment. Unii sinucigasi se bazeaza pana in ulltima clipa a vietii lor pe aceasta promisiune… Desi unii se pare ca vor trebui sa treaca printr-un fel de purgatoriu, ca sa ajunga, in cele din urma, in rai, o cale sigura si directa este moartea de martir in jihad…

De asemenea, raiul este un loc in care se intampla cele interzise aici – placeri senzuale, femei frumoase, canapele cu brocarturi, vin din belsug si fructe delicioase.

(4) Religie si politica

Locurile de intalnire religioasa sunt locuri unde se face si politica, dinamic si interesat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s