Acasă »

Islamismul

Cadru academic la Centrul European pentru Studii de Securitate Georghe C.Marshall, profesor invitat la Academia de Aparare a Marii Britanii, profesor invitat la Universitatea Cranfield, Mare Britanie, profesor la scoala NATO, Oberammergau, membru in consiliul Institutului de Securitate al Marii Britanii si fost consilier cultural pentru Irak si Afganistan, Patrick Sookhdeo, in cartea sa „Jihadul global. Viitorul in fata islamului militant”, ed. Faclia, pag. 51, spune urmatoarele:

Desi exista minoritati razlete de musulmani liberali si seculari, majoritatea musulmanilor din lumea de azi continua sa lupte pentru versiunea clasica traditionala a Islamului ca singura religie adevarata data de Dumnezeu si neschimbabila care nu trebuie criticata, discreditata sau falsificata. Versiunea islamista a Islamului care a devenit recent dominanta in cele mai multe societati musulmane intareste si radicalizeaza si mai mult asemenea conceptii traditionaliste. Islamismul (Islamul renascut, Islamul politic, fundamentalismul islamic) este o parte integranta a Islamului, iar influenta lui creste rapid in toata lumea musulmana.

In Europa de Vest, numarul ridicat de musulmani spera sa faca state islamice si aici. Islamismul s-a vazut in radicalismul cu care a fost abordata de catre unii satira fata de Mahomed, in Franta.

Apare, desigur, argumentul ca, cei mai multi musulmani din Europa nu gandesc asa.

In contextul acestei religii si a scopului ei esential, devenit scop existential pentru toata suflarea credinciosilor, trebuie sa facem distinctia intre deziderat si modalitate de obtinere. Radicalismul islamist nu este decat un fier inrosit intr-un acelasi lot de acelasi material. Zambetul aparent al „prietenilor” musulmani din Europa de Vest este doar in scopul razboiului sfant islamic, adica in ideea de a face toata lumea loc si religie pentru Mahomed.

Argumentul lipsei de radicalism pentru musulmanii din Europa este o autoinselare tipica occidentalilor plictisiti de viata, fara scop si ideal, care traiesc la trecerea timpului. Musulmanii doresc majoritatea si stat islamic. Iar cand acest deziderat are loc, atitudinea se va schimba. Majoritari, ei vor impune credinta, intr-un fel sau altul, conform cu Sharia lor.

In Romania, de exemplu, marii lideri baptisti, ca sa nu zic de altii, care se lupta in putere pentru functii in Uniune si care se bucura de scaunele Comunitatilor, nu au adus nici macar o chemare la post si rugaciune – specifice atitudinii crestine – in fata uciderilor fratilor nostri marturisitori intru Cristos din tarile unde musulmanii au arme si fac ce vor ei.

Astfel, musulmanii au castigat teren in Europa si America tocmai pe fondul somnolentei din sanul multor denominatii crestine, ca sa nu spun mai mult. Dar, intr-un fel se poarta ei unde sunt majoritari si in alt fel unde sunt minoritari. In general, insa, scopul lor este acelasi. Prin pace, ei nu inteleg ceea ce inteleg crestinii, ci ceea ce si-ar dori sa fie atunci cand toti sunt musulmani si tot Pamantul este al lor.

Nu saracia, exploatarea sau rabufnirea fata de intamplari istorice neavenite produc reactiile inumane in randul musulmanilor de astazi, ci traversarea unei perioade istorice in care unii dintre ei se simt curajosi si lasa laoparte alte constrangeri, actionand in sensul dezideratului acestei religii a sabiei.

Reclame

Un gând despre „Islamismul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s