Acasă »

Jihadul actual sprijinit pe cruciade

„Pentru jihadistii contemporani, Cruciadele au devenit paradigma bataliei eterne intre adevaratul Islam si dusmanul crestin apusean rau pentru stapanirea intregii lumi, batalie care, cred ei, se poate incheia numai cu victoria finala a Islamului si distrugerea dismanilor lui crestini si a aliatilor lor, indeosebi evreii. Termenul ‘cruciati’ este folosit pentru a implica tot ce ei urasc in Occident: secularism, materialism, imoralitate, coruptie si decadenta. Imperialismul si neo-imperialismul (inclusiv invaziile conduse de SUA in Afganistan si Irak) occidental sunt considerate parte a Cruciadei eterne a Vestului crestin impotriva adevaratului Islam. Nu numai occidentalii, ci toti crestinii sunt numiti acum ‘cruciati’, legitimand astfel un jihad impotriva lor. IN aceasta batalie nu exista parti neutre si nu exista inocenti. Manifestul de la fondarea Al-Qa’eda din 1998 a fost numit ‘Jihad impotriva evreilor si a cruciatilor’. Desi toate natiunile occidentale si cetatenii lor sunt denumiti cruciati, termenul este indeosebi prevalent in desemnarea liderului recunoscut al Occidentului, SUA si cetatenii si soldatii ei.” (Patrick S., Jihadul Gobal, Istorie: Mahomed si succesorii lui, pag. 253)

Aceasta este o concluzie a autorului sus mentionat la o incursiune in istoria musulmanilor, in special in contextul cruciadelor.

Este adevarat ca parte dintr-un atac puternic impotriva crestinismului, resimtit din plin in ultimii ani, dar putin inteles, este folosirea Cruciadelor ca mijloc de a estompa vigilenta lumii crestine. Extrem de putini crestini, cunosc, de fapt, ce s-a intamplat atunci, in contextul vremii. Totusi, foarte multi dintre ei emit judecati negative fata de crestinism, acceptand varianta islamista, servita in interesul expansionismului musulman jihadist.

In niciun caz nu putem accepta ororile intamplate chiar in timpul Cruciadelor, dar nu putem accepta nici lipsa de cultura violenta a celor care trateaza istoria prin prima limitata a capacitatii contemporane docile si adormite, aproape in afara contextului realitatii evidente. De pilda, zilele astea, mai multi tineri din Romania s-au marcat pe Facebook ca fiind in siguranta dupa cutremurul din Nepal – o dovada clara a incapacitatii oamenilor de a mai face diferenta intre realitate si virtual. O astfel de atitudine nu are cum sa nu fie considerata labila.

Avand in vedere observatiile facute de autorul citatului de mai sus, vom intelege mai bine atitudinea jihadistilor moderni fata de toti crestinii pe care-i intalnesc si barbaria cu care-i ucid pe acestia, fara sa faca diferenta de varsta, culoare sau natie. Si nu doar acum se intampla asemenea grozavii. Ba chiar, acum, atrocitatile sunt mai putine si au un impact mult mai mic decat in restul istoriei jihadului atroce.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s