Acasă »

Săptămâna Mare – Luni. Matei 21: 12 – Scoaterea afară a mulțimii

Isus a intrat în Templul lui Dumnezeu. A dat afară pe toți cei ce vindeau și cumpărau în Templu, a răsturnat mesele schimbătorilor de bani și scaunele celor ce vindeau porumbei.” (Matei 21: 12)

O afacere nu funcționează bine dacă nu există cerere. Dacă nu e populară. Și, în general, afacerile sunt populare, fiindcă nu le-ar face nimeni dacă ar fi în pierdere. Nici afacerea din Templul din Ierusalim nu ducea lipsă de popularitate.

Mulțimile acceptau situația. Ba chiar o încurajau – le era și lor mai ușor. Ei îi confereau acesteia popularitate. Ei erau oamenii „de rând” din Templu. Fără ei, toată afacerea ar fi picat. De ei, practic, se profita. Ei au fost „masa de manevră”.

Cristos, însă, nu-i mângâie pe creștet părintește, ci îi consideră responsabili de starea lucrurilor. Și, pe cei care erau în momentul în care ajunge El în Templu, îi dă afară.

Acesta este adevăratul pericol – când pui în locul sfânt ceea ce nu aparține acolo, riscul este ca tu să nu mai aparții acelui loc. Fiindcă, nu cu lucrurile are Dumnezeu o lucrare de făcut. El nu pentru mese și bani a murit, ci pentru oamenii vii, pentru sufletele oamenilor, ca să le răscumpere.

Starea de aprobare divină nu se dă doar că suntem noi mulți. Dumnezeu nu aprobă mulțimea doar datorită numărului statistic. Nu te întreba, uitându-te în stânga și în dreapta, ce face celălalt și dacă sunt și alții care fac așa, ca aprobare pentru faptele pe care vrei să le încerci. Caută, mai bine, aprobarea Domnului. Nu ți-ar plăcea să ieși afară, scos de Dumenzeu, numai fiindcă ai vrut și tu să fii la număr.

Ceea ce uităm, adesea, este că au rămas în Templu unii oameni – cei care nu vindeau sau cumpărau. Aceia, dacă au fost (și așa pare să sugereze logica textului), au rămas. Dumnezeu nu ia cu lopata. Judecata Lui este dreaptă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s