Acasă » Cristologie » Mirări ale Întrupării [1]

Mirări ale Întrupării [1]

Iată câteva mirări (în sens de uimire, minunare) ale întrupării, toate revelate:

1) O hotărâre la care nu am luat parte

El ne-a mântuit şi ne-a dat o chemare sfântă, nu pentru faptele noastre, ci după hotărârea Lui şi după harul care ne-a fost dat în Cristos Isus, înainte de veşnicii, dar care a fost descoperit acum prin arătarea Mântuitorului nostru Cristos Isus, care a nimicit moartea şi a adus la lumină viaţa şi neputrezirea, prin Evanghelie. (2 Timotei 1: 9, 10)

Ne-a fost dat un har în Unsul lui Dumnezeu, în Isus, înainte de veșnicii, adică înainte să fi existat noi, oamenii (cel puțin). Ca atare, nu am luat parte în niciun fel la această decizie. Dumnezeu a decis prin Sine Însuși, fără aportul nostru în vreun fel, ca în Isus să ne dea un har. Acesta a fost descoperit prin arătarea lui Isus.

Un gând despre „Mirări ale Întrupării [1]

  1. Mirari ca in a te mira, sau Mirări ale Întrupării spre a te mirui?
    Este Har si Mir , sirna, tamiere si milostenia. Si ce este mirul, untelemnul mirisitor si parfum al Jertfei?
    …1 Petru, apostol al lui Isus Hristos, către aleşii care trăiesc ca străini, împrăştiaţi prin Pont, Galatia, Capadocia, Asia şi Bitinia,
    2 după ştiinţa mai dinainte a lui Dumnezeu Tatăl, prin sfinţirea lucrată de Duhul, spre ascultarea şi stropirea cu sângele lui Isus Hristos: Harul şi pacea să vă fie înmulţite!
    3 Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care, după îndurarea Sa cea mare, ne-a născut din nou, prin învierea lui Isus Hristos din morţi, la o nădejde vie şi la o moştenire nestricăcioasă şi neîntinată şi care nu se poate veşteji, păstrată în ceruri pentru voi.

    „Harul şi pacea să vă fie înmulţite prin cunoaşterea lui Dumnezeu şi a Domnului nostru Isus Hristos!” 2 Petru 1:2
    Iuda 1:2 „îndurarea, pacea şi dragostea să vă fie înmulţite.”
    Romani 1:6 „între care sunteţi şi voi, cei chemaţi să fiţi ai lui Isus Hristos.” „Deci, vouă tuturor, care sunteţi preaiubiţi ai lui Dumnezeu în Roma, chemaţi să fiţi sfinţi: Har şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, şi de la Domnul Isus Hristos!” Romani 1:7
    …Deci, fiindcă suntem socotiţi neprihăniţi prin credinţă
    „AVEM” PACE cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos.
    2 Lui Îi datorăm faptul că, prin credinţă, am intrat în această stare de har în care suntem şi ne bucurăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu.
    3 Ba mai mult, ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre, căci ştim că necazul aduce răbdare, 4 răbdarea aduce biruinţă în încercare, iar biruinţa aceasta aduce nădejdea.
    5 Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentru că Dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat: Căci, pe când eram noi încă fără putere, Hristos, la vremea cuvenită, a murit pentru cei nelegiuiţi.

    PS> ..Da…! Slavit sa fie Numele Lui prin Isus Hristos, Amin!

Lasă un comentariu