Acasă »

Istoria Bisericii Creștine Baptiste din Hațeg (1924-1944)

Dragi prieteni,

Vă semnalez tipărirea unei cărți pe care am scris-o în aproximativ 7 ani de cercetare, în timpul liber, privitoare la istoria Bisericii baptiste din Hațeg, perioada de formare (începutul, perioada interbelică).

În peste 400 de pagini, se documentează cu peste 500 de note de subsol realități istorice din perioada menționată și câteva mici detalii privitoare și celelalte epoci, până în prezent.

În carte se atestează istoric, pentru prima oară, data primului botez nou-testamentar, în apă, din orașul Hațeg. Pe lângă informațiile tehnice, sunt și foarte multe mărturii despre oamenii credinței care au pus bazele baptismului în Țara Hațegului. Cartea conține și un tabel cu peste 170 de referințe datate privitoare la activitatea lui Dragomir Cornea, câteva fotografii și un index de nume proprii bogat.

Știați că tinerii din Hațeg, din perioada interbelică, au editat o carte de cântări distribuită în toată țara – Harfa mică? Știați că aveam și o revistă a Cumunității, la care cei mai importanți colaboratori au fost din Țara Hațegului? Se pot da multe alte exemple de felul acesta, care să ne încurajeze la o viață creștină mai dinamică și care să ne demonstreze calitatea ascendenților noștri – le găsiți în carte!

Puteți achiziționa această carte de istorie de la Biserică (la intrare), în schimbul unei donații.

Har și bucurie!

Lasă un comentariu